Harrastukset

Vaikka erilaiset luottamustoimet ovat vieneet viime vuosina merkittävän osan vapaa-ajastani, jää minulla aikaa myös muille harrastuksille. Olen monessa mukana ja minulla täytyy olla aina jotakin tekemistä.

Puutarhanhoito

Viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana minut on löytänyt usein omakotitalomme puutarhasta. Kätteni jälki näkyy pihamme istutuksissa ja suihkulähteissä, mutta myös turpeesta ja kivistä tekemissäni puutarhasomisteissa

"Missä muualla voi toteuttaa omia ideoitaan niin kuin puutarhassa"(Hannu Sarenström)

Puutarhaunelmia

Käsityöt

Käsityöt eri muodoissaan kuuluvat harrastuksiini, olipa kyse puutarhasomisteista, maalauksesta tai perinteisemmistä käsitöistä. Vuosien mittaan olen mm. tehnyt kivihahmoja puutarhaan sekä kutonut mattoja, ryijyjä, poppanoita ja neulepuseroita niin itselleni kuin lapsillekin. Aiemmin ompelin myös vaatteita niin lapsille kuin aikuisillekin. Ehkäpä osana käsityöharrastusta voidaan pitää myös osallistumista remonttitöihin niin nykyisessä kodissamme kuin aiemmissa asuinpaikoissani. Parin viime vuoden aikana käsityöt ovat olleet minulle myös ammatti, kun olen myynyt käsityötuotteita yritykseni Alisa designsin kautta

Liikunta

Liikuntaharrastuksiini kuuluvat lenkkeily, golf, kuntosalilla käynti ja pyöräily. Vuonna 2008 sauvakävelin ensimmäisen puolimaratonini, jonka ansiosta päädyin äitienpäivän Kalevan urheilusivuille. Pyöräilykilometrejä on kertynyt enimmillään yli 3000 vuodessa. 

Junioriurheilu

Pääharrastuksenani oli vuosien ajan lasten kuljettaminen urheiluharrastuksiin ja käyminen heidän pelejänsä katsomassa.  Minut onkin voinut vuosien mittaan löytää salibandy-, jääkiekko-, jalkapallo-, pesäpallo-  ja yleisurheilukatsomoista poikieni pelejä ja kisoja katsomasta. 

Junioriurheilua

Musiikki ja teatteri

Nuorempana soitin pianoa ja viulua sekä lauloin kuoroissa. Osallistuin myös muutamiin laulukilpailuihin ja olin lauluroolissa Talkootanssit -musiikkinätelmässä. Laulukilpailuissa paras sijoitukseni on 2.sija valtakunnallisessa lastenlaulukilpailussa kesällä 1974.

Piikatytöt näytelmästä Talkootanssit

Viime vuosina kotikaraoke on palauttanut minut lauluharrastuksen pariin. Suosikkejani karaokessa ovat mm. Hector, Yö, Suvi Teräsniska ja Kirka. Nykyisin enimmäkseen englanniksi. Bravuurejani ovat Rednexin Wish you were here, Frank Sinatran My way ja Somewhere over the rainbow sekä Simon & Garfunkelin Bridge over troubled water.

Kuuntelen enimmäkseen 1980-2000-lukujen kotimaista musiikkia sekä instrumentaalimusiikkia.  Levyhyllystäni löytyy mm. Yön, Hectorin, Juicen, Kirkan, Richard Clydermanin ja Adrian Brettin levyjä.

Löytöjä levyhyllystä

Kirjallisuus

Harrastan lukemista. Hyllystäni löytyy mm. useita Torey Haydenin teoksia sekä John Grishamin, Michael Connellyn ja Robin Cookin sekä ruotsalaisten naiskirjailijoiden (Jansson, Jungsted, Läckberg) kirjoittamia dekkareita. Yhtenä osa-alueena lukuharrastustani ovat mietelauseet. Lukemisen lisäksi kirjoitan itse. Kirjoittamieni/toimittamieni kirjojen lisäksi olen kirjoittanut artikkeleita eri lehtiin ja kirjoihin. 

Kotikirjasto

Matkalla maailmalla

Vaikka en voi pitää matkailua varsinaisena harrastuksena, on minulla tullut vuosien mittaan tehtyä useampi ulkomaanmatka muutoinkin kuin työn merkeissä. Ensimmäinen matkani oli kolmen viikon junamatka Eurooppaan. Matkan pääkohteina olivat Kreikka ja Italia. Perheen lomamatkoilla olemme käyneet Kyproksella, Portugalissa, Rhodoksella, Espanjassa ja Kanadassa.

Rhodos 2010