Koti ja perhe

Lapsuusvuodet Haapavedellä

Olen syntynyt elokuussa 1962 Haapavedellä. Lapsuudenperheeni oli perinteinen maaseudun suurperhe. Perheeseemme kuului isä, äiti, isoäiti ja kuusi sisarustani. Maatilamme sijaitsi järven rannalla lähellä Haapaveden kirkonkylää. Maatilallamme asui lapsuusvuosinani oman perheen jäsenten lisäksi yksi sijoitettu nuori sekä vaihteleva joukko työvoimaa.


Lapsuudenkotini Haapavedellä

Perhe

Perheeseeni kuuluvat kuusamolaislähtöinen aviomieheni Seppo sekä poikamme Jani 36-vuotta ja Timo 26-vuotta. Asun mieheni kanssa omakotitalossa Oulun Pyykösjärvellä. Talomme on aika lähellä suomalaista unelmaa: puutarhan ympäröimä punaruskea omakotitalo vain parinsadan metrin päässä järvenrannasta ja alle viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta.Molemmat poikamme ovat jo muuttaneet pois kotoa.

Anna-Liisa ja Seppo

Oululainen maailmankansalainen

Oulu on ollut asuinpaikkani jo neljän vuosikymmenen ajan. Yhteydet synnyinseudulleni Haapavedelle ovat kuitenkin säilyneet ja kävin siellä myös töissä parin vuoden ajan 2000-luvun alussa.

Olen työskennellyt vuodesta 1997 alueellisissa/valtakunnallisissa verkosto-organisaatioissa, joissa olen edustanut Pohjois-Pohjanmaata/Pohjois-Suomea, mutta tehnyt töitä myös muualla Suomessa. Vuodesta 2010 alkaen olen ollut mukana useissa kansainvälisissä tutkimus- ja kehittämishankkeissa Suomen edustajana. Hankkeiden aihealueena on ollut erityisesti vammaisten ja pitkäaikaissairaiden osallisuuden ja työllistymisen edistäminen. Viimeiset kuusi vuotta olen toiminut verkostopäällikkönä Pohjois-Pohjanmaan alueella tehden yhteistyötä maakunnan kaikkien kuntien sote-palvelujen kanssa.