Harrastukset

Vaikka erilaiset luottamustoimet ovat vieneet viime vuosina yhä suuremman osan vapaa-ajastani, jää minulla aikaa myös muille harrastuksille. Olen monessa mukana ja minulla täytyy olla aina jotakin tekemistä.

Puutarhaunelmia

Puutarhanhoito

Viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana minut on löytänyt usein omakotitalomme puutarhasta. Kätteni jälki näkyy pihamme istutuksissa ja suihkulähteissä, mutta myös turpeesta ja kivistä tekemissäni puutarhasomisteissa

"Missä muualla voi toteuttaa omia ideoitaan niin kuin puutarhassa"(Hannu Sarenström)

Kuvia puutarhastani

Kivilampaat kesälaitumella

Käsityöt

Käsityöt eri muodoissaan kuuluvat harrastuksiini, olipa kyse puutarhasomisteista, maalauksesta tai perinteisemmistä käsitöistä. Vuosien mittaan olen mm. tehnyt kivihahmoja puutarhaan sekä kutonut mattoja, ryijyjä, poppanoita ja neulepuseroita niin itselleni kuin lapsillekin. Aiemmin ompelin myös vaatteita niin lapsille kuin aikuisillekin. Ehkäpä osana käsityöharrastusta voidaan pitää myös osallistumista remonttitöihin niin nykyisessä kodissamme kuin aiemmissa asuinpaikoissani.

Kuvia käsitöistä

Tramboliinihyppelyä

Liikunta

Liikuntaharrastuksiini kuuluvat lenkkeily, golf ja kuntosalilla käynti. Käyn lenkillä ja kuntosalilla mahdollisuuksien mukaan viikottain. Kierrän vuosittain Kuusamossa Pienen Karhunkierroksen. Vuonna 2008 sauvakävelin ensimmäisen puolimaratonini, jonka ansiosta päädyin äitienpäivänä Kalevan urheilusivuille. Tuona viikonloppuna kävelin täydet 40 kilometriä, tosin kolmessa erässä. Yhtenä tavoitteenani on täysmaratonin kiertäminen jonakin päivänä - joko juosten tai kävellen.  

Junioriurheilua

Junioriurheilu

Pääharrastuksenani on ollut vuosien ajan lasten kuljettaminen urheiluharrastuksiin ja käyminen heidän pelejänsä katsomassa.  Minut onkin voinut vuosien mittaan löytää salibandy-, jääkiekko-, jalkapallo-, pesäpallo- ja yleisurheilukatsomoista poikieni pelejä ja kisoja katsomasta. Molemmat poikani pelaavat nykyisin salibandyä.

Kuvia poikien peleistä

Piikatyttö

Musiikki ja teatteri

Nuorempana soitin pianoa ja viulua sekä lauloin kuoroissa. Osallistuin myös muutamiin laulukilpailuihin ja olin lauluroolissa Talkootanssit -musiikkinätelmässä. Laulukilpailuissa paras sijoitukseni on 2.sija valtakunnallisessa lastenlaulukilpailussa kesällä 1974.

Näyttämökuvia

Löytöjä levyhyllystä

Viimeisten parin vuoden aikana kotikaraoke on palauttanut minut lauluharrastuksen pariin. Suosikkejani karaokessa ovat mm. Hector, Yö, Suvi Teräsniska ja Kirka. Nykyisin enimmäkseen englanniksi. Bravuurejani ovat Rednexin Wish you were here, Frank Sinatran My way ja Somewhere over the rainbow sekä Simon & Garfunkelin Bridge over troubled water.

Kuuntelen enimmäkseen 1980-2000-lukujen kotimaista musiikkia sekä instrumentaalimusiikkia.  Levyhyllystäni löytyy mm. Yön, Hectorin, Juicen, Kirkan, Richard Clydermanin ja Adrian Brettin levyjä.

Kotikirjasto

Kirjallisuus

Harrastan lukemista. Hyllystäni löytyy mm. useita Torey Haydenin teoksia sekä John Grishamin, Michael Connellyn ja Robin Cookin kirjoittamia dekkareita. Yhtenä osa-alueena lukuharrastustani ovat mietelauseet. Lukemisen lisäksi kirjoitan itse. Tieteellisten tekstien lisäksi olen kirjoittanut artikkeleita eri lehtiin ja kirjoihin. Lisätietoa kirjallisesta tuotannostani löydät Julkaisut ja luennot osiosta.

Mietelauseita

Rhodos 2010

Matkalla maailmalla

Vaikka en voi pitää matkailua varsinaisena harrastuksena, on minulla tullut vuosien mittaan tehtyä useampi ulkomaanmatka muutoinkin kuin työn merkeissä. Ensimmäinen matkani oli kolmen viikon junamatka Eurooppaan. Matkan pääkohteina olivat Kreikka ja Italia. Perheen lomamatkoilla olemme käyneet Kyproksella, Portugalissa, Rhodoksella ja Espanjassa.

Matkakuvia