Koti ja perhe

Lapsuudenkotini Haapavedellä

Lapsuusvuodet Haapavedellä

Olen syntynyt 6.8.1962 Haapavedellä. Lapsuudenperheeni oli perinteinen maaseudun suurperhe. Perheeseemme kuului isä, äiti, isoäiti ja kuusi sisarustani. Maatilamme sijaitsi järven rannalla lähellä Haapaveden kirkonkylää. Maatilallamme asui lapsuusvuosinani oman perheen jäsenten lisäksi yksi sijoitettu nuori sekä vaihteleva joukko työvoimaa.

 

Anna-Liisa ja Seppo

Perhe

Perheeseeni kuuluvat kuusamolaislähtöinen aviomieheni Seppo sekä poikamme Jani 32-vuotta ja Timo 23-vuotta. Asun mieheni kanssa omakotitalossa Oulun Pyykösjärvellä. Talomme on aika lähellä suomalaista unelmaa: puutarhan ympäröimä punaruskea omakotitalo vain parinsadan metrin päässä järvenrannasta ja alle viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta.Molemmat poikamme ovat jo muuttaneet pois kotoa.

Kuva opiskeluajoilta

Oululainen maailmankansalainen

Oulu on ollut asuinpaikkani yli kolmekymmentäviisivuotta ja se on perheemme asuinpaikka myös tällä hetkellä. Yhteydet synnyinseudulleni Haapavedelle ovat kuitenkin säilyneet ja kävin siellä myös töissä parin vuoden ajan vuosituhannen vaihteessa.

Olen työskennellyt viimeiset 20 vuotta alueellisissa tai valtakunnallisissa verkosto-organisaatioissa, joissa olen edustanut Pohjois-Pohjanmaata/Pohjois-Suomea, mutta tehnyt töitä myös muualla Suomessa. Viimeisten kahdeksan vuoden aikana olen ollut mukana useissa kansainvälisissä tutkimus- ja kehittämishankkeissa Suomen edustajana.