Vielä on kesää jäljellä

Kesäloma on kääntynyt kohti loppuaan ja huomenna on aika palata töihin. Syksy tulee olemaan vierailuluentoineen, kirjaprojekteineen ja muine työtehtävineen työntäyteinen. Ajatukseni ovatkin viime päivinä palailleet yhä uudelleen tuleviin työtehtäviin. Ulkona sataa tihuuttaa vettä ja sää näyttää jo kovin syksyiseltä. Myös koulujen alun lähestyminen on varma merkki lähestyvästä syksystä.

Kesää on silti vielä jäljellä. Kukkaloisto puutarhassani jatkuu edelleen. Lähes päivittäin yhä uudet perennat ja pensaat ilahduttavat minua puhkeamalla kukkaan. Puutarha on kesäisin kesäkeittiö, työhuone ja olohuone eli paikka jossa voi viettää aikaa aamusta iltaan. Puutarha on myös paikka, jossa voin yhdistää ilon ja hyödyn, onpa kyse maalaustöistä tai  uusien puutarhasomisteiden suunnittelusta.

Valoa ja lämmintä riittää ainakin vielä elokuussa iltamyöhään, eikä iltojen hämärtyminen ja viileneminenkään ole este ajan viettämiselle ulkona. Iltahämärissä on hyvä hetki sytyttää kynttilöitä tunnelmavalaistukseksi ja illan viileyttä voi torjua pukeutumisella tai kietomalla lämmittävän huovan hartioille. Voin melkein nähdä mielessäni suihkulähteessä kelluvat kynttilät ja puihin ripustetut kynttilälyhdyt ja muut puutarhan tunnelmanluojat. Tuotapa täytyy kokeilla jonakin sopivana loppukesän iltana!

Loppukesän lämpiminä iltoina voimme vaikkapa kuunnella Mamban Vielä on kesää jäljellä kappaletta ja myös laulaa mukana. Kappale sopii tilanteeseen, vaikka se äänestettiinkin vastikään Aamulehden nettiäänestyksessä ärsyttävimmäksi kesäbiisiksi.

Aurinkoisin kesäterveisin:D

Anna-Liisa