Tietoa, taitoa ja intoa

EU-vaalien ennakkoäänestys alkoi viime viikolla. Ennakkoäänestys jatkuu vielä parin päivän ajan. Varsinainen äänestyspäivä on ensi sunnuntaina 7.6.

Itse kävin äänestämässä eilen. Omaa ehdokasta valitessani oli jo alun alkaen selvää, että ääneni saisi joku asiantuntijaehdokkaista. Toisaalta oli selvää, että ehdokkaan olisi oltava valmis panemaan itsensä likoon ajaakseen Suomen etua EU:ssa. Toisin sanoen ehdokkaallani tulisi olla koulutuksen ja kokemuksen antamaa tietoa ja taitoa sekä innokkuutta vielä asioita eteenpäin. Oma ehdokkaani näissä vaaleissa on Ukko Metsola.

Ukko Metsola on suorittanut maisterintutkinnon sekä Suomessa että maineikkaassa Harvardin yliopistossa. Käytännön kokemusta hän on hankkinut toimimalla mm. kahden Pohjois-Suomalaisen ministerin erityisavustajana  sekä viime vuodet EU-neuvonantajana ja yrittäjänä Brysselissä. Hänellä on europarlamentaarikolta edellyttämääni EU-osaamista, johon sisältyy paitsi EU:n päätöksentekojärjestelmän tuntemus, myös vankka kielitaito. Innokkuus merkitsee hänen kohdallaan halua ja kykyä ajaa Suomen asioita esimerkiksi keskustelemalla kaikkien muiden europarlamentaarikkojen kanssa silloin, kun tilanne tätä vaatii. Esimerkiksi pitkät välimatkat ja niiden merkitys ihmisten arkielämään ovat monien muiden maiden edustajille aivan vieraita asioita. He eivät voi ottaa tämänkaltaisia tekijöitä huomioon päätöksenteossa, jollei joku kerro sitä heille. Lobbauksella on suuri merkitys EU-päätöksenteossa.

Ukko Metsola on viime vuodet toiminut kansainvälisten yritysten lobbarina EU:ssa. Vastaavaa osaamista tarvitaan myös europarlamentaarikolta. Ukon agendasta nostan esiin erityisesti kaksi myös minulle tärkeää asiaa:

  • Suomen edunvalvonta EU:ssa kaipaa terästystä
  • Suomalaisten työpaikkojen puolesta

Meidän täytyy saada Brysseliin edustajia, jotka tekevät töitä muun muassa näiden asioiden eteen. Siksi Ukko Metsola on oma ehdokkaani EU-vaaleissa. Tarvitsemme Euroopan parlamenttiin ammattilaisia Suomen etua päätöksenteossa valvomaan.

Muistakaahan käydä äänestämässä. Vain äänestämällä voimme vaikuttaa siihen, kuka päättää asioistamme Brysselissä ja millä tavalla omat europarlamentaarikkomme vievät asioita eteenpäin.

Terveisin Anna-Liisa