Tutkimus- ja julkaisutoiminta

Monet tuntevat minut ennen muuta tutkijana, tietokirjailijana ja asiantuntija-kouluttajana. Tutkimukseni ja julkaisuni ovat tuttuja niin monille päättäjille, kasvatus-, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille ja eri alojen opiskelijoille kuin muillekin lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnista kiinnostuneille. Eri puolilla Suomea pitämilleni luennoille on osallistunut tuhansia ihmisiä ja myös julkaisuillani on tuhansia lukijoita.  

Kirjalliseen tuotantooni sisältyy tutkimusraportteja, joiden lisäksi olen kirjoittanut artikkeleita niin itse toimittamiini kirjoihin kuin myös muihin julkaisuihin. Lisäksi olen kirjoitellut lehtiartikkeleita ja kolumneja.

Kirjallisen tuotantoni lisäksi pidän asiantuntijaluentoja. Luentojeni kohderyhminä ovat kasvatus-, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset, lasten ja nuorten vanhemmat ja muut lasten ja nuorten parissa toimivat ja heitä koskevista asioista päättävät. Vuosien mittaan olen pitänyt yli 300 luentoa ja kuulijoita on ollut yhteensä tuhansia.

Minulle tärkeät asiat - nuorten syrjäytymisen ehkäisy, koulutuksen kehittäminen ja työllisyyden edistäminen - näkyvät myös kirjojeni, tutkimusteni ja luentojeni aiheissa.